top of page
  • Foto van schrijverDigiAdvies

Willekeurige tekst toevoegen aan een Word-document.

Bijgewerkt op: 10 mrt. 2022

Als u iets in Microsoft Word wilt demonstreren, zodat u bijvoorbeeld een nieuwe functie van het programma kunt uitleggen kan willekeurige tekst van pas komen. In plaats van handmatig willekeurige tekens te typen, is er een handige truc die willekeurige tekst kan genereren in Word 2007 en nieuwer.


1. rand ()

Wanneer u "= rand ()" typt en op de entertoets drukt, vult Word het document met leesbare Nederlandse tekst. De taal van de tekst is anders wanneer de standaardtaal van Word niet in het Nederlands is ingesteld. U kunt deze willekeurige tekst aanpassen door "= rand (x)" op te geven waarbij ‘x’ het aantal alinea's aangeeft.


2. lorem ()

Wanneer u "= lorem ()" typt en op de entertoets drukt, vult Word het document met de klassieke tekst "Lorem ipsum dolor sit amet ...". U kunt deze tekst aanpassen door "= lorem (x)" op te geven waarbij ‘x’ het aantal alinea's aangeeft.


*De functies werken alleen wanneer deze zonder de aanhalingstekens ingetoetst worden.7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Informatie abonnementsdienst DigiAdvies

De vraag is mij al meerdere keren gepasseerd of het niet handiger is om diensten van DigiAdvies af te nemen in abonnementsvorm. Echter ben ik tegen meerdere redenen aangelopen om dit toch niet te doen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page