top of page
  • Rick van den Bergh

Informatie abonnementsdienst DigiAdvies

Bijgewerkt op: 19 sep. 2023

De vraag is mij al meerdere keren gepasseerd of het niet handiger is om diensten van DigiAdvies af te nemen in abonnementsvorm. Echter ben ik tegen meerdere redenen aangelopen om dit toch niet te doen.


Ten eerste

is er het aantal keren dat een klant mijn hulp nodig heeft. Dit is bij geen enkele klant gemiddeld eens in de maand. Terwijl een abonnementsdienst per maand afsluiten natuurlijk de meest logische manier is om ook een redelijke opzegtermijn te garanderen.


Ten tweede

is er de vraag. Er is wel vraag naar, er zijn namelijk 3 klanten geweest die hier expliciet om gevraagd hadden. Echter is dit niet genoeg om het instellen van een automatische incasso te bekostigen. Dit neem namelijk transactiekosten met zich mee. De prijzen per uur van DigiAdvies zijn niet heel hoog vergeleken met andere dienstverleners waardoor ik moest overwegen om mijn prijzen te verhogen als ik zo’n dienst opzet. Ik vrees dat met een prijsstijging van tien tot tientallen euro’s er vaste klanten zijn die elders de diensten zullen afnemen.


En ten derde


voegt dit extra complexiteit toe aan de manier waarop DigiAdvies betalingen regelt. Nu doe ik dit via een ING-betaalverzoek of contant. Bij een abonnement stel je een automatische incasso in. Een voorwaarde daarvoor is dat je ten eerste een zakelijke rekening hebt, en ten tweede dat er genoeg geldstroom is geregistreerd op deze rekening. Het duurt even voordat je genoeg geldstroom hebt opgebouwd om dit aan te vragen.


Maar een zakelijke rekening en de transacties hierop kosten geld. Op dit moment zoveel dat voor de huidige grootte van DigiAdvies niet rendabel is tenzij de prijzen flink verhoogd worden. Dus dan wordt het een kwestie van kijken naar de voordelen en nadelen. En op dit moment lijkt het mij te nadelig om een abonnementsdienst aan te bieden.


Voor nu blijf ik dus mijn diensten aanbieden op de manier zoals ik dat al deed. Dus d.w.z.: betalen na het afnemen van een dienst binnen 30 dagen na factuurdatum.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Willekeurige tekst toevoegen aan een Word-document.

Als u iets in Microsoft Word wilt demonstreren, zodat u bijvoorbeeld een nieuwe functie van het programma kunt uitleggen kan willekeurige tekst van pas komen. In plaats van handmatig willekeurige teke

留言


Post: Blog2_Post
bottom of page