top of page

Downloads.
Digitaal gereedschap

Hieronder volgt een lijst van handige bestanden en ook apps voor het oplossen van veelvoorkomende problemen.

Hardware Tools
Downloads: Over

Bestanden

DigiSlim.

TeamViewer

Gebruik Teamviewer zodat ik uw apparaat op afstand kan beheren en/of hulp kan bieden op afstand. Het kan ook handig zijn als je iemand anders wilt uitleggen hoe iets werkt, de ander kan dan meekijken op het scherm. Of vice versa.

WinDirStat

Gebruik WinDirStat om te bekijken wat er allemaal ruimte inneemt op uw Windows-PC. Daarna kan je ook actie ondernemen door deze bestanden te verwijderen, en kostbare schijfruimte vrij te maken.

Windows® Update-assistent

De Update-assistent kan je helpen met het bijwerken naar de nieuwste versie van Windows 10. Gebruik dit als je huidige versie niet wil updaten via de standaardmethodes.

Bluescreenview

Bluescreenview laat zien welk programma of component uw Windows-PC laat crashen. Ook wordt er verdere informatie getoond zoals de exacte foutcode en de datum en tijd van de crash.

OBS

Met Open Broadcaster Software kunt u eenvoudig een livestream starten naar meerdere online videoplatforms of lokaal een opname maken van meerdere bronnen.

Speccy

Met Speccy kunt u bekijken wat voor hardware er in uw PC zit en van deze informatie een rapportage maken die vervolgens kan worden doorgestuurd voor verdere analyse.

Malwarebytes

Met Malwarebytes kan je malware, waaronder spyware, detecteren en laten verwijderen. Het is een goede aanvulling op de gratis antivirus die Microsoft standaard bij Windows levert. Die in Windows 10 de naam Windows Security heeft.

Paint.NET

Paint.NET is een gratis fotobewerkingsprogramma. Je kan eenvoudig foto's bewerken en/of effecten toevoegen. Ook handig om een foto in een ander formaat op te slaan.

7-Zip

7-Zip is een programma om bestanden te archiveren en comprimeren. Veel documenten kunnen hiermee flink gecomprimeerd worden. Handig voor als je veel bestanden op moet sturen.


Let op: Tekstdocumenten en applicaties zullen goed comprimeren d.w.z. de bestandsgrootte kan flink kleiner gemaakt worden, foto's en video's echter niet omdat die in principe gecomprimeerd zijn.

DOSBox

Met DOSBox kunnen oude MS-DOS programma's worden geëmuleerd. Hiermee kan je je oude DOS programma's weer gebruiken op een moderne computer.


Let wel: De software vereist enige technische kennis. Ook worden niet alle oude software en games ondersteund of niet volledig.

Adobe Acrobat Reader DC

Adobe Acrobat Reader is een programma om PDF-documenten mee te lezen. Gebruik dit programma als uw computer geen applicatie heeft voor het lezen van deze bestanden.

Ampere app

Met de Ampere app kan je controleren of de oplader van je Android-smartphone nog juist functioneert. Je kan ook checken welke oplader het beste op je apparaat werkt, als een oplader een hogere mA waarde aangeeft dan is dat de snellere lader voor je telefoon.

Downloads: Bestanden
bottom of page